ALBA EXPO öppnar dörrarna om...

y
1
4
3
dagar
1
1
timmar
4
0
minuter

Följ oss på Facebook

Kalender

Regelbundna träffar i lokalen
Måndagar kl 18:00

____________________

 

April:

28/4 Alba expo

 

Maj:

5/5 Ormsafari

9/5- 16/5 tackresa

19/5 Ormsafari

 

 

 

 

 

 

Vi finns på Youtube

Här är en informationfilm och ett av våra Expon.

http://www.youtube.com/watch?v=8BLYpG8nZcc

 

Kalinga Centre for Rainforest Ecology

Kalinga Centre for Rainforest Ecology

 

 

 

"Om ödmjuk, öppnar en upp; en gång öppen, sipprar nyfikenhet på; en gång nyfiken tar medvetenhet över, då är det svårt att inte agera för vår miljö! "

 

 

 

Var och en av oss på Kalinga Centrum för Rainforest ekologi har gått igenom denna själ-cykel och tror att om folk införs och befogenhet på ett rätt sätt att agera för vår miljö de kommer att bli den förändring som vi är i behov av idag. Interagera och samarbeta med de bästa talangerna från respektive områden garanterar utbyte av kunskap, som utgör kärnan aspekt av varje pedagogisk verkstad och lägret vid KCRE.

 

 

 

KCRE erbjuder två typer av händelser - Workshops och läger - och de genomförs under hela året.

 

 

 

Monsoon är en stor del av allt som händer på KCRE precis som det är med folk Agumbe. Våra läger kategoriseras baserat på tre säsonger med hänvisning till Monsoons.

 

 

 

Pre-Monsoon: Den här säsongen löper från januari till maj. Vårt fokus ligger på kung Cobras eftersom det är häckningssäsong. Det är en bra tid för fågel fotografering, och det finns större möjligheter för King Cobra observation, främst under räddningar. Blodiglar är någonstans i sikte och det är vårsäsongen, är det en bra tid för att studera skogs liv som många djur föder och producera avkomma i god tid före monsuner.

 

Monsoon: Jun-SEP utgör monsun säsongen. Monsunregn är obeveklig och med det, skogarna vimlar av liv. Från reptiler, amfibier, svampar och värdar för mindre kända växter visas under denna tid.

 

Post-Monsoon: Den här säsongen löper från oktober till december. Det är den bästa tiden för school och college program som monsun molnen avta lämnar skogarna färskt och frodig med ett överflöd av liv.

 

Bortsett från att genomföra olika läger och workshops vid Camping i Agumbe, KCRE organiserar herp turer till nordöstra, Coorg och Sundarbans.

 

 

 

Workshops

 

 

 

Workshops består av aktiviteter som leder till ytterligare akademisk utbildning och är vanligtvis en del av fältforskning (t.ex. enkäter). De täcker specifika aspekter av ämnen med anknytning till regnskog ekologi (t.ex. regnskog fauna, flora, vatten, klimat, etc) och är utformade för allvarliga studenter i ämnet. För närvarande erbjuder vi herp workshops (som täcker bland annat identifieringsmetoder, reptil livsmiljöer, första hjälpen, undersökning och studiemetoder, undsättning och omlokalisering av ormar), och workshops på groddjur, fåglar och insekter är på gång. Deltagarna tjäna ett certifikat av deltagande i slutet av varje workshop. De flesta deltagarna ta detta lärande och tillämpa den i sina samhällen eller arbetsplatser. För närvarande finns det mer än fem deltagare i STORM (vetenskaplig utbildning på Reptile Management) serien som aktivt rädda ormar i sina respektive områden. Här hittar du senaste nytt om spel i USA.

 

 

 

Camps

 

 

 

Läger är avsedda för naturintresserade med alla nivåer av regnskog erfarenhet, inklusive nybörjare, weekendresenärer och fotografer. Camps bedrivs främst att hjälpa människor att uppleva regnskogen på ett ansvarsfullt och etiskt sätt. Föremålet för läger är inte begränsat till specifika ämnen, det vill säga de är mer allmän karaktär, men genom varje Camp vi försöker hjälpa människor att upptäcka och lära sig om deras koppling till naturen.

 

 

 

Viktigast är vårt mål att positivt påverka deras attityd gentemot vår miljö. Även om dessa läger är inte rigorös som våra Workshops är, de är inte ledig heller. Det finns mycket att lära från att bara vara bland dessa skogar. Presentationer, naturstigar, och diskussioner göra dessa läger en givande och lärorik erfarenhet.

 

 

 

Planera din egen camp

 

 

 

Lägerskolor är en stor del av KCRE: s utbildningsinitiativ. Vid varje given tidpunkt är college och lägerskolor och händelser ges hög prioritet eftersom de är av central betydelse för vårt uppdrag att utbilda den yngre generationen om rikedomar regnskogen ekologi och fördelarna med att interagera korrekt och etiskt med denna miljö.

 

 

 

KCRE erbjuder ett alternativ till skolor, högskolor och juridiska personer att planera sina egna läger. KCRE planerar en färdväg baserat på kundernas behov och utse lämpliga personalresurser för att genomföra lägret.

 

 

 

Ormar

Elaphe Helena Helena

Publicerad 2009-01-30 10:17

Elaphe Helena Helena

Utseende: Smyckessnoken är en slank orm med ett smalt huvud. Kroppen är ljusbrun med bruna och vita fläckar som fungerar som kamouflage. Huvudet är grönbrunt med svarta tecken. Spridning: Runt...

Read more

Teknik

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next

Fukt i terrarium

Publicerad 2009-02-01 05:47

Fukt i terrarium

För de flesta av våra reptiler är en hög luftfuktighet nödvändig för överlevnad. De flesta av dessa djur som i övrigt är friska klarar av en torrperiod på 1-2 dagar...

Read more

Ljus i terrarium

Publicerad 2009-02-01 05:40

Ljus i terrarium

När man ska planera och bygga ett väl fungerande terrarium ska man lägga stor vikt vid och inte snåla med belysningen, något som är mycket viktigt för dina djurs hälsa.Det...

Read more

Värme i terrarium

Publicerad 2009-02-01 05:27

Värme i terrarium

De flesta av våra populäraste terrariedjur härstammar från tempererade områden vars normala dagstemperaturer får våra bästa sommardagar att rodna. Reptiler är växelvarma djur, de kan inte som däggdjur producera egen...

Read more

Ödlor

Teratolepis Fasciata

Publicerad 2009-02-21 10:21

Teratolepis Fasciata

Utseende: Vipergeckos har ljus- och mörkbruna ränder som går längs med ryggen och med ljusare fläckar ganska regelbundet utplacerade på ryggen, som tillsammans bildar ett "rutmönster". Magen är vit. Färgen/nyansen...

Read more